Inboedel - Inboedel Opkopen - Inboedel Verkopen - Inboedel Taxatie - Inboedel Gratis Ophalen - Woningontruiming - FaillissementsInboedel

Woningontruiming

Uit eigen ervaring weet ik dat woningontruiming en ook nog eens het verkopen van de inboedel veel werk met zich meebrengt. Als je daartoe niet in staat bent dan moet je erop letten een opkoper te kiezen die dit (naast het ontruimen) ook voor zijn rekening neemt.

Uiteraard zal dit wel tegen een meerprijs gebeuren, maar als er van enige waarde in het bezemschoon op te leveren huis bevindt dan hoeft het geen probleem te zijn om dit met de opbrengst van de inboedel te betalen. Het laten ontruimen van een huis kost tussen de 1000 en 2500 euro, afhankelijk hoeveel er moet gebeuren.

Woningontruiming video uitleg

Woningontruiming bedrijven

Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn de gehele woning schoon op te leveren en in " originele staat" (bezemschoon noemt men dat) weer terug te brengen. Dat laatste is belangrijk bij huurhuizen en is een eis die de woningbouwvereniging stelt.

Is het een koophuis dat bijvoorbeeld door erfenis vrijkomt en wil je het verkopen? Als je het helemaal ontruimt en dus niks meer erin laat is het lege huis moeilijker te verkopen dan wanneer je nog wat spulletjes en meubilair erin laat.

De meeste bedrijven die in ontruiming gespecialiseerd zijn werken overigens alleen regionaal. Het bedrijf Woningontruiming-cvs.nl is wel in de meeste regio's actief. Op hun site staat waar ze werken en nog veel meer informatie die je wellicht verder kan helpen. Aan de linkerkant van de navigatie op hun site zie je heel snel of ze ook bij jou in de buurt opereren. 

Het bedrijf  Woningontruiming.nl doet dit door geheel Nederland en geeft je een gratis offerte over de kosten ervan. Dat mag ook wel, want de kosten van ontruiming zijn niet mals.

Geld besparen

De woning bezemschoon op laten leveren kost behoorlijk wat geld, maar u kunt het nodige besparen door een aantal zaken zelf te doen. Tapijt verwijderen bijvoorbeeld. Dat hoeft u niet zelf met de hand te doen, maar huur een tapijtstripper voor een dag. Zo gepiept. Een tapijtstripper is een machine voor de goede orde.

Behang verwijderen, schilderwerkzaamheden, een aantal meubels zelf alvast wegbrengen. Aardig wat werk, maar het levert ook flink wat besparingen op. 

Tips kiezen ontruimingsbedrijf

Ook al bent u misschien niet in de stemming als het gaat om een nalatenschap, maar kijk eerst hoe het bedrijf omgaat met klachtenafhandeling. Er is geen specifieke brancheorganisatie die zich hiermee bezig houdt, maar in de offerte of het contract moet duidelijk zijn welke werkzaamheden moeten worden gedaan en tegen welke kosten.

En als u de inboedel door het bedrijf laat verhuizen naar bijvoorbeeld het verzorgingstehuis of door hen laat verkopen dan is het zeker belangrijk te weten hoe men eventuele door hen aangerichte schade aan de huisraad denkt te vergoeden. Discussies als dat de beschadiging er al voor de verhuizing erop zat zit u natuurlijk ook niet op te wachten.

Verkoop van de inboedel wordt door het ontruimingsbedrijf ook veelal gedaan. Daarbij zijn duidelijke afspraken belangrijk: hoeveel krijgt u terug voor de huisraad en kunt u een aantal bezittingen voor de verkoop eruit nemen waar u emotionele waarde aan hecht?

Ja, dat mag natuurlijk wel, maar het is voor het bedrijf belangrijk te weten wat van het meubilair en schilderijen mag worden verkocht en wat niet. Als u pas nadat het ontruimingsbedrijf de inboedeltaxatie heeft gedaan vervolgens het antieke dressoir zelf meeneemt dan klopt de offerteopgave niet meer.

Vergeet vooral niet andere familie die iets misschien uit de nalatenschap willen hebben van tevoren te laten weten dat u van plan bent de meubels en andere spullen van waarde te verkopen. Zie ook: voorkom ruzie met familie bij inboedelverdeling.

Verkoop van gouden sieraden kunt u het beste zelf ter hand nemen. Overal in het land zijn wel goudinkopers te vinden en zeker met de hoge goudprijs kunt u er nog aardig wat aan verdienen. Het woningontruiming bedrijf heeft echt geen goudexperts in dienst en zal ook gewoon met uw sieraden naar een goudinkoper stappen, maar u wel vervolgens extra kosten daarvoor in rekening brengen.

Opslag of verkoop inboedel

Als het gaat om familie die niet meer zelfstandig kan wonen en naar het verzorgingstehuis moet dan is natuurlijk de hamvraag: nu al de inboedel verkopen alsof de eigenaar al is overleden of wachten totdat er daadwerkelijk een erflater (de overledene)in het spel is.

Indien gewenst kan men dan ook kiezen om de spullen op te slaan in een aparte opslag. De kosten daarvan hangen af hoeveel opslag u nodig heeft. Vraag in dat geval hoe het zit met de inboedelverzekering. Zit dat ook inbegrepen bij de opslagkosten? Indien ja dan kunt u wat betreft de huidige inboedelverzekering per direct opzeggen.

Overigens, het is wel erg kostbaar om een oud bankstel dat al uit elkaar valt als je ernaar kijkt jaren op te slaan of een tv die 20 jaar oud is. Weggooien is goedkoper.

Waar op letten

Betreft het een huurhuis dan kunt u het beste eerst contact opnemen met de woningbouwvereniging en vragen of men iemand langs kan sturen die u vertelt wat er precies moet gebeuren om de woning weer bezemschoon aan hen op te leveren. Hoe langer het huis gehuurd is door de (voormalige) bewoner, hoe meer er gerepareerd moet worden en geverfd om het in de originele staat te krijgen. 
 

Inboedel

Inboedel Opkopen

Inboedel verkopen (zelf doen)

Inboedel Opkopen Utrecht

Inboedel Veiling

Inboedel Opslag

Inboedel Taxatie

Inboedel Berekenen - Bereken hoeveel uw inboedel verhuizen kost online

Inboedel Erfenis

Inboedel Gratis

Inboedelverzekering

Faillissementsinboedel

Inboedelbeslaglegging

Inboedel Veilen  niet gratis

Inboedel Verkopen via Winkel? - Used Products koopt tweedehands artikelen die nog in goede staat zijn.